Вітальна адреса на ім’я Блаженнішого Іони, Архієпископа Вашингтонського і Нью-Йоркського з нагоди його інтронізації Першоієрархом Православної Церкви в Америці

Ваше Блаженство, возлюблений у Господі Співбрате та Співслужителю!

В день Вашої інтронізації Першоієрархом Православної Церкви в Америці прийміть сердечні вітання від Священного Синоду та всієї повноти Української Православної Церкви.

Сьогодні дією Духа Святого та одностайним волевиявленням духовенства та вірних Ви поставляєтесь на чолі Церкви, яка виросла з місіонерських трудів преподобного Германа Аляскинського, та стаєте продовжувачем справи Вашого великого попередника – святителя Московського Тихона, який доклав багато зусиль для розвитку та процвітання Православ’я в Америці.

Особливістю Православної Церкви в Америці є те, що її паству складають вихідці з різних країн світу, в тому числі й з України. Бажаю Вам, Ваше Блаженство, згідно з словами святого апостола Павла, бути всім для всіх (1 Кор. 9:22), об’єднувати людей різних культур, звичаїв та мов в єдиний народ Божий, щоб згідно з Священним Писанням, «усі були єдине, як Ти, Отче, в Мені, і Я в Тобі – так і вони нехай будуть в Нас єдине» (Ін. 17. 21). Впевнений, що той пастирський та місіонерський досвід, який Ви здобули під час служіння на різних парафіях американського континенту, допомагатиме Вам у звершенні високого служіння.

Вітаючи Ваше Блаженство з початком нового для Вас Предстоятельського служіння, хотів би також передати Вам побажання духовенства та вірних Української Православної Церкви відвідати священні землі Київської Русі.

Ваше Блаженство! В цей урочистий день Вашої інтронізації молитовно бажаю, щоб Всеблагий Господь укріпив Вас у новому та відповідальному служінні. Нехай благословення Боже завжди перебуває з Вами, а Православна Церква в Америці під Вашим мудрим керівництвом нехай має мир та благоденствіє.

Многії і благі Вам літа!
З братською любов’ю у Христі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів