Слово з приводу Інтронізації Блаженнішого Патріарха Румунського Даниїла

Ваше Блаженство!

Від імені повноти Української Православної Церкви та усього українського народу прийміть мої вітання з Вашою інтронізацією у якості Предстоятеля Румунської Православної Церкви.

Дією Святого Духа та волевиявленням ієрархів, кліриків і мирян Ви обраний як найбільш достойний очолювати одну з найчисельніших Церков православного світу, яка відома високим рівнем благочестя, пастирського служіння, богословської науки та турботи про тих, хто потребує соціальної допомоги. На Ваші плечі лягає тягар відповідальності за життя великого і складного церковного організму. Але ми сподіваємось, що цей тягар з допомогою Божою буде для Вас легким та радісним. Адже Господь наділив Вас багатьма талантами, якими Ви зможете послужили відтепер не одній лише єпархії, як було до цього часу, а всій Помісній Церкві Румунії та справі єдності Православних Церков.

Ми сподіваємось, що з Вашим обранням стосунки між Румунською та Українською Церквою отримають новий імпульс для подальшого розвитку на благо двох наших народів, адже наша історія багато у чому спільна, і її спільність ґрунтується перш за все на єдиній православної віри, яка як ніщо інше об’єднує українців та румун.

Ваше Блаженство, на Вас очікує дуже непросте і надзвичайно відповідальне служіння. Але Ви можете бути впевнені, що наші молитви завжди будуть з Вами, Просимо також і Вас згадувати у молитвах Українську Православну Церкву та народ України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Перейти до панелі інструментів